DIPLOMITYÖNTEKIJÄ: RAKENNUSTEN ENERGIATEHOKKUUDEN DATAPOHJAINEN KONSULTOINTI, HELSINKI


Rakennushankkeissa rakennuksen energiatehokkuutta ja olosuhteita simuloidaan tällä hetkellä tuntitason dynaamisilla analyyseillä (mm. IDA-ICE ja Riuska). Lisäksi monitavoiteoptimointien (MOBO) avulla voidaan tehokkaasti seuloa miljoonista vaihtoehtoisista ratkaisuista ne, jotka täyttävät parhaiten hankkeelle asetettuja tavoitteita, kuten teknistaloudelliset- ja ympäristötavoitteet. Simulointia tehdään rakennushankkeissa eri muodoissaan aina varhaisesta hankekehitysvaiheesta rakennuksen valmistumiseen saakka. Analyyseihin perustuen hankkeelle voidaan asettaa tavoitteita ja ohjata hankeorganisaatioita saavuttamaan asetetut tavoitteet. Miten muun muassa datapohjaiset analyysit tukisivat tätä?


Diplomityön tavoitteena on vastata seuraaviin peruskysymyksiin:

  • Mitä on rakennushankkeiden energiakonsultointi vuonna 2025 ja millä menetelmillä tätä toteutetaan?

  • Miten energiasimulointia, -mallintamista ja optimointia tehdään nyt, miten tulevaisuudessa?

    • Miten olemassa olevia datalähteitä ja avointa dataa voidaan hyödyntää, mitä uusia datalähteitä muodostuu?

    • Energialaskentaohjelmistojen kehittyminen, tietomalli-integraatiot, digitaaliset kaksoset, jne.


Työ vaatii perehtyneisyyttä data-analytiikkaan ja data-analytiikan työkaluihin. Diplomityön tarkempi tutkimussuunnitelma ja tutkimusmenetelmät määritetään yhdessä tekijän kanssa opintotaustaan soveltuvaksi.


Työ on mahdollista aloittaa vuoden 2020 alussa tai myöhemmin kevään aikana. 


Mitä tarjoamme sinulle?


Granlund Consultingissa me luotamme huippuasiantuntijoihimme ja kannustamme luovaan ajatteluun. Katsomme vahvasti tulevaisuuteen, ja panostamme innovaatioihin sekä kehittymiseen. Työntekijöidemme hyvinvointi ja osaaminen on meille erityisen tärkeää. Tarjoammekin innostavan työympäristön laajassa asiantuntijajoukossa, hyvät kehittymismahdollisuudet sekä kilpailukykyiset työsuhde-edut. Saat meiltä myös käyttöösi tehokkaat ja modernit työkalut sekä tukea sisäisestä koulutuksesta. Henkilöstömme tyytyväisyys on 4,2/5 ja 99 % työntekijöistä suosittelisi työpaikkaa eteenpäin.


Mitä toivomme sinulta?

  • Koulutusohjelmasi voi olla esimerkiksi energiatekniikka, LVI-tekniikka, rakennustekniikka, tuotantotalous, tietojohtaminen tai teknillinen fysiikka. Toivomme, että sinulla on data-analytiikkaan liittyviä opintoja.

  • Olet menestynyt opinnoissasi hyvin ja olet kiinnostunut kehittämään rakennusalaa.


Kiinnostuitko?


Lähetä vapaamuotoinen hakemus, opintorekisteriote ja CV hakulomakkeellamme sunnuntaihin 2.2.2020 mennessä. Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä, joten hakemus kannattaa laittaa mahdollisimman pian.

Lisätietoja tehtävästä antaa liiketoiminnan kehityspäällikkö Ulla Nykter (etunimi.sukunimi@granlund.fi tai p. 050 303 7697).


Tutustu myös muihin avoimiin työpaikkoihimme

 

Granlund Consulting on kiinteistöliiketoiminnan suunnannäyttäjä, jolla on tietotaito, kokemus ja alan syvä tuntemus. Me katsomme kiinteistö- ja rakennusalaa kolmelta eri näkökulmalta. Nämä ovat kiinteistö-, energia- ja ympäristöjohtaminen, rakentamisen tavoitteiden johtaminen sekä alueelliset energiaratkaisut. Konsultoinnillamme autamme asiakkaitamme parantamaan tuottavuutta ja olemaan omassa toiminnassaan edelläkävijöitä. Mielestämme onnelliset ihmiset tekevät parempaa yhteistyötä ja vastuullisia päätöksiä.

Granlund Consulting on osa Granlund-konsernia, joka työllistää noin 900 asiantuntijaa 20 kotimaan toimipisteessä. Ulkomaan toimipisteet löytyvät Shanghaista, Dubaista, Malmösta ja Sheffieldista. Lue lisää: www.granlund.fi/konsultointi 


Hakijan perustiedot
Sukunimi *
Etunimet *
Puhelinnumero *
Sähköposti *
Hakemusta saa säilyttää (kk) *
Hakemusta saa säilyttää myös muita hakuja varten.

Voit täyttää alla olevat kentät tai tallentaa liitetiedostoina CV:si ja hakemuksen.

Tutkinnot ja tutkintoon tähtäävät opinnot

Tutkintoaste Tutkintonimike Oppilaitos Suuntautumisvaihtoehto Valmistumisvuosi (tai arvioitu) Lisätiedot Ensisijainen tutkinto

Työkokemus

Yritys / työnantaja Tehtävä / ammattinimike Työsuhteen alku (kk.vvvv) Työsuhteen päättyminen (kk.vvvv) Tehtävän sisältö
LinkedIn profiili (linkki)
Mitä kautta kuulit tehtävästä?
Suosittelijat

Muistathan klikata "Tallenna" ladattuasi liitetiedoston koneeltasi (Choose file).

CV
Vapaamuotoinen hakemus